sarah_petersson (sarah_petersson) wrote,
sarah_petersson
sarah_petersson

 • Mood:
 • Music:

Genomgång av det viktigaste

Det hann bli december innan jag lyckades sätta mig ner för att skriva inlägg. Aja, nu är jag här!

Det har också varit lite ont om träningstillfällen nu i december på grund av mitt knä. Ryggen gick över ganska snart, lyckades köra Bodystep på tisdagen efter utan att känna av den. Men istället fick jag så satans ont i det vänstra knäet, värre än den någonsin varit i det högra, som brukar vara det som krånglar.
Det tog nån dag eller två, sen gick det också över.
Stod över torsdagspasset och vilade över helgen, sen testade jag Step och Pump på måndagen, och det gick finfint. Faktum är att jag knappt känt av någonting efter det, trots att jag även klämde in ett CXworx-pass på onsdagen. Känner mig tillräckligt stark för att försöka mig på ett dubbelpass imorrn; Bodystep och Bodypump efter varandra, men jag ska vara mycket försiktig med vikterna på knäböjen, för jag vill ju inte göra det värre nu när det äntligen blivit bättre.

Tessan och jag var på bio förra fredagen och såg "Breaking Dawn part 1". Läste ju ut boken för ett tag sen, och jag var rätt sugen på at se den. Men som jag trott så skyndade dom sig ganska mycket genom filmen, förmodligen för att hinna förklara allt inför part 2 när den kommer, och för att fylla ut mellanrummen så var den en massa scener som egentligen inte betydde något. En massa närbilder, onödiga inzoomningar och slowmotion. Kunde ju fan skalat av en halvtimme...
Innan det var vi på Ghingis och käkade supergod buffé, så vi var mätta och belåtna när vi gick därifrån.
När jag kom hem såg jag att mamma ringt ett antal gånger, men klockan var typ midnatt, så jag skickade iväg ett sms om att jag var hemma och skulle ringa på lördag morgon innan jobbet.
Tänkte att om det var allvarligt så hade hon ringt när hon såg att jag var vaken.
Men när lördag morgon rullar runt och jag precis ska bege mig ut genom dörren för att cykla till jobbet, så ringer mamma och säger att pappa ligger på sjukhuset för sin andra hjärtinfarkt.
Det var som om allt kom till ett gnisslande stopp, och så stod jag där och bara frågade "Va?" femtioelva gånger.
Jag berättade det för Lo när vi satt i köket innan vi öppnade, mest för att förklara varför jag kanske skulle vara lite disträ under dagen, men också för att jag ville tala om det för någon och hon råkade befinna sig i närheten. Sen var det som att starta en skogsbrand, Lo berättade för U, U för El Jefe, hans fruga och N, och senare för Maria som trillade in vid lunch.
Men trots att pappa fick stanna över helgen, så verkar det vara ok nu. Han fick komma hem i måndags, även om jag förmodligen sett att han stannat lite längre. Man vill ju vara säker på att det inte händer igen.
Och som om inte det vore nog, så när pappa åkte för att lämna flygbiljetter till en väns 94-åriga pappa, så märker min far att mannen inte mår så bra. Jag vet inte om han svimmade när pappa var där, eller om han berättade att han gjort det, men pappa ringde ambulansen, och då kom det fram att han mått dåligt i nästan två veckor, och att det förmodligen beror på att han ätit möglig mat.
Så han har också legat på sjukhus...
Var ute och firade pappis födelsedag i onsdags. Det blev ett helt fikabord med tårta och kakor som mamma bakat, och pappa fick "Mad går bananas på Oscarsgalan", vars roligaste inslag var "Borta på Vinden".... Haha!

Läste ut en bok också. All läsning går så trögt nu under julen eftersom jag blir så trött så fort, och nästan somnar mitt i boken, men jag stretar på!
Sist att bli avklarad var iaf Glashuset av Rachel Caine. En vampyrbok i samma tarvliga stil som House of Night. Och som ni säkert inte minns, så toksågade jag HoN när jag läste den, iaf den första. 
Jag måste tyvärr säga att Glashuset inte är något bättre, även om boken är ohyggligt snyggt gjord.
Önskar att böcker jag gillar kunde ha så snygga omslag.
Nåja, den här boken handlar iaf om plugghästen Claire som börjar på universitet i Morganville, trots att hon bara är 16. Där blir hon tokmobbad av de coola tjejerna så till den grad att hon är rädd att dom ska ta död på henne.
Så hon svarar på en annons om ett boende utanför skolan, och hamnar tillsammans med Michael, Shane och Eve.
Det visar sig att hela Morganville basas av vampyrer, och man är antingen skyddad, eller så är man fritt villebråd för alla.
Det är lite mer handling än så, men det är nästan som att berätta hela boken, så jag skippar det. Tror inte jag kommer läsa de övriga delarna, även om de skulle se snygga ut i bokhyllan. Det var alldels för mycket "han såg het ut" för att jag ska orka med. Synd...

Glashuset (häftad)

Annars har det mest varit jobb på sistone. Är ledig i helgen och jag har verkligen försökt att göra så lite som möjligt idag. Men min vana trogen har jag ändå lyckats göra en hel del iaf.
Två saffran-och kanellängder, en saffranskaka (som dock vägrar separera från formen) samt pepparmynts- och pepparkakskola. Kanellängderna är fruktansvärt goda, mycker mer lyckade än förra årets!
Nu ska det istället bli filmkväll, får se vad jag fiskar fram ur hyllan!


PS: Trots idogt o-hejjande, så vann inte Robin idol. Hade nog varit mer upprörd om jag sett hela finalen, och om jag inte väntat mig det. Aja, nu är det slut med idol iaf. Tack och adjö!
Tags: bakning, böcker, dåliga nyheter, födelsedag, idol, restaurang-besök, sjukhusbesök, träning & pass
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments